|
W co gra się w woj. opolskim??? |
| Autor |
Wiadomość |
zack
|
Wysłany: 2010-02-14, 20:05 W co gra się w woj. opolskim???
|
|
|
Za uwarzyłem, że sporo osób zarejestrowanych na forum jest z woj. opolskiego, chciał bym zacząć grać w jakąś grą karcianą/bitewną ale nie za bardzo widzi mi się jeździć po całej Polsce aby pograć na jakimś turnieju itp. Więc tak jak w temacie jakie karcianki/bitewniaki "żyją" w woj. opolskim |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2010-02-14, 22:21
|
|
|
Warhammer Fantasy Battles, Warhammer 40k i Magic the Gathering są zdecydowanie najpopularniejsze (rozumiem przez to, że bez problemu można w naszym lokalnym sklepie znaleźć chętnego na partyjkę) -> w te gry zdecydowanie najwięcej osób. Ale tak naprawdę to w Opolu, można zagrać chyba we wszystko, jeżeli znajdzie się odpowiednią osobę (na pewno kilka osób gra w Infinity, Konfrontację, At43 i Alkemy).
Proszę tylko nie każ mi definiować ile osób w co gra. |
_________________ V for Wapniak
Blood for the Blood... Angels?
Aktualnie mam przestój w malowaniu. |
|
|
|
 |
czys
Tomek

|
Wysłany: 2010-02-15, 08:19
|
|
|
no i jeszcze aż jedna osoba gra w battlefleet gothic (bitewniak)
minimum 2 w karciankę wh40k
dużo osób kiedyś grało w karciankę war cry (na podstawie warhammera), na pewno większość zachowała decki. |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2010-02-15, 10:04
|
|
|
Ja dalej mam |
|
|
|
 |
zack
|
Wysłany: 2010-02-15, 14:41
|
|
|
| Jak często są organizowane jakieś bardziej oficjalne turnieje W40K w opolu |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2010-02-15, 16:18
|
|
|
| Zdefiniuj co znaczy "jakieś bardziej oficjalne turnieje", bo nie mam pojęcia o co chodzi. Swego czasu turnieje graliśmy co miesiąc, ale ostatnio się coś trochę graczy pokruszyło (matury czy coś) i dawno nie graliśmy "turnieju". Ale normalnie spotykamy się co tydzień lub dwa i umawiamy się na partyjki. Jeżeli liczysz w Opolu na turnieje z atrakcyjnymi nagrodami to się zawiedziesz. |
|
|
|
 |
lukas
Da boy
|
Wysłany: 2010-02-15, 18:50
|
|
|
Ja gram tylko w WH i WH40k, turnieje są z reguły bez nagród, ale w końcu nie gra się po to, żeby zdobywać nagrody W okolicach kwietnia ja będę przychodził regularniej, ale na razie- jak się uda. Właściwie to można pograć "u Gimiaka" albo na Waracademy, z tego co pamiętam oni czasem organizują jakieś większe(pewnie bardziej oficjalne) turnieje... |
_________________ Obecnie maluję:
Battlewagon
WH40k : orki (1500)
WHFB : DE (2250)
Lizardmen (1250) |
|
|
|
 |
zack
|
Wysłany: 2010-02-15, 19:09
|
|
|
| nie chodzi mi o nagrody, mówiąc "bardziej oficjalne turnieje" miałem na myśli turnieje na których spotyka się jakaś większa grupa graczy |
|
|
|
 |
Gimiak
Administrator

|
Wysłany: 2010-02-15, 20:14
|
|
|
| Wcześniej były co miesiąc, w 40k. Bynajmniej u nas, jednakże ostatnimi czasy gracze się tak rozleniwili, że im się z domów wychodzić nie chce, bo Mass Effect 2 jest lepszy... ;) |
_________________ Lizardmen [WFB] - 5000 pkt
Blood Angels [W40K] - 1500 pkt
Szukasz bitsów? Kliknij tutaj.
 |
|
|
|
 |
Vaati_v23
Ultramarine

|
Wysłany: 2010-04-03, 09:25
|
|
|
| hahahah ;) tu się z tobą zgodzę Gimiak. Ja też naliczyłem sobie ostatnio trochę nieobecności na spotkaniach ale juz powinienem zacząć chodzić regularnie (POWRÓT VAATIEGO !!!!! ).a jak już kolega się tutaj zapytał, to kiedy jakiś turniej się szykuje? |
_________________ obecnie maluję : nic. wakacje mam i może domęczę SM ( nareszcie )
Mam duże smaczki APOKALIPTYCZNO-PODOBNE
Zainteresowanych pisac na gg! |
|
|
|
 |
lukas
Da boy
|
Wysłany: 2010-04-03, 15:13
|
|
|
| Brakuje jakiegoś bardziej niż zwykle zorganizowanego grania... Fajnie by było jakiś turniej zrobić... |
_________________ Obecnie maluję:
Battlewagon
WH40k : orki (1500)
WHFB : DE (2250)
Lizardmen (1250) |
|
|
|
 |
Gimiak
Administrator

|
Wysłany: 2010-04-03, 18:41
|
|
|
| Niech wszyscy wrócą, to ustalimy jakiś termin i spróbujemy coś zorganizować. |
_________________ Lizardmen [WFB] - 5000 pkt
Blood Angels [W40K] - 1500 pkt
Szukasz bitsów? Kliknij tutaj.
 |
|
|
|
 |
|
|