|
mrocznyraj.pl
|
|
Kącik Anime |
| Autor |
Wiadomość |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2009-08-14, 02:39
|
|
|
| Bokurano - dla wszystkich, którzy lubią coś ambitniejszego (są też duże roboty dla fanów). W klimacie Neon Genesis Evangelion (intelektualnie). Świetne anime - póki co jestem na 10 odcinku, ale spokojnie mogę wystawić ocenę 6+. Rewelacja, dawno nie oglądałem czegoś tak dobrego (a oglądam sporo anime). |
_________________ V for Wapniak
Blood for the Blood... Angels?
Aktualnie mam przestój w malowaniu. |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2009-08-17, 15:15
|
|
|
Bokurano - dla wszystkich, którzy lubią coś ambitniejszego (są też duże roboty dla fanów). W klimacie Neon Genesis Evangelion (intelektualnie). Świetne anime - spokojnie mogę wystawić ocenę 6+. Rewelacja, dawno nie oglądałem czegoś tak dobrego (a oglądam sporo anime).
Neon Genesis Evangelion 1.0 & 2.0 (filmy kinowe) - Imho równie dobre (a może lepsze) niż oryginalny serial. Pozycja obowiązkowa.
1.0 z napisami (eng) jest już na Veoh; 2.0 kinówka bez. |
|
|
|
 |
czys
Tomek

|
Wysłany: 2009-08-19, 23:14
|
|
|
darker than black- dość brutalne, bardziej nie przewidywalne niż większość anime, główny bohater nie jest ani ciotą, ani przygłupem. Powstał na razie jeden 25 odcinkowy sezon.
wiki:
Na 10 lat przed wydarzeniami w Tokio pojawiło się paranormalne pole, zwane Bramą Piekieł, które postanowiono odizolować od miasta odgradzając go ogromnym murem, a wraz z nim szereg tajemniczych zjawisk. Firmament nieboskłonu został zasłonięty sztucznymi gwiazdami, a w tym samym czasie pojawili się ludzie z nadprzyrodzonymi zdolnościami. Informacja o nich została zatajona, jednak nic nie powstrzyma miejskich plotek. Ci ludzie, zwani Kontraktorami (ang. Contractors, jap. Keiyakusha), w zamian za swoją moc utracili emocje, dzięki czemu mogą zabijać bez żadnych skrupułów, przez co ludzie się ich obawiają. Jednakże za każdym razem, gdy użyją swojej mocy, muszą wykonać pewną określoną zapłatę. Syndykaty i rządy na całym świecie wykorzystują ich jako zabójców i szpiegów w celu zdobycia różnych informacji, które często przeradzają się w krwawe konflikty. Każda z fałszywych gwiazd na niebie przypisana jest jednemu Kontraktorowi i kiedy on używa swoich mocy, jego gwiazda wibruje. Kontraktorów nazywa się często Kodem Messier'a przypisanym do ich gwiazdy. Wraz z nimi pojawili się także ludzie zwani Marionetkami (ang. Dolls), którzy są mediami pozbawionymi własnej woli.
Historia jest opowiadana z punktu widzenia zespołu złożonego z dwóch Kontraktorów, Marionetki i zwykłego człowieka - pośrednika, który przekazuje im rozkazy od Syndykatu, dla którego pracują. Odcinki od 1 do 22 to krótkie dwuodcinkowe historie, luźno powiązane ze sobą, które potem wiążą się ze sobą w większą całość. |
|
|
|
 |
REDAV
Orlenator farsinator

|
Wysłany: 2009-08-19, 23:27
|
|
|
Hej,
Dzięki za te dwa tyruły zapewne zobaczę po odcinku tych anime. Ja obecnie oglądam sobie pierwszy sezon The Tower of Druaga i przyznam że jest to ciekawe i komediowe fantasy w sam raz aby się zrelaksować hehe. Może nie jest to jakiś wypas ale polecam.
Przyznam że bardzo podoba mi się nowa seria Full Metal Alchemista chociaż jak to dzisiaj w izbie omawialiśmy to Lust trochę za szybko zmarła w porównaniu do starej wersji anime. No ale mam nadzieję, że wynagrodzą nam to sowicie hehe.
Pozdrawiam,
RED |
_________________ "Nie wolno się bać,
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć,a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie,
A kiedy przejdzie,obrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach nie ma nic.
Jestem tylko ja."
Frank Herbert,"Diuna" |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2009-08-24, 21:25
|
|
|
| Co do Darker than Black to jest to generalnie stand alone - więc większość odcinków nie jest powiązanych fabularnie. Również polecam. Szczególnie sound track (ściągnąłem z wrzuty 4 piosenki - rewelacja). |
|
|
|
 |
Vaati_v23
Ultramarine

|
Wysłany: 2009-12-09, 14:43
|
|
|
ja sie pochwale że jestem wielkim fanem Bleacha i Naruto :D
co do soundtracka - boski :O |
_________________ obecnie maluję : nic. wakacje mam i może domęczę SM ( nareszcie )
Mam duże smaczki APOKALIPTYCZNO-PODOBNE
Zainteresowanych pisac na gg! |
|
|
|
 |
Vaati_v23
Ultramarine

|
Wysłany: 2010-04-03, 09:28
|
|
|
Ostatnio rozkochałem się w anime : "Soul Eater" . ktoś jeszcze je uwielbia? |
_________________ obecnie maluję : nic. wakacje mam i może domęczę SM ( nareszcie )
Mam duże smaczki APOKALIPTYCZNO-PODOBNE
Zainteresowanych pisac na gg! |
|
|
|
 |
Wapniak
Dominus Invincibilis

|
Wysłany: 2010-04-04, 10:50
|
|
|
Moja dziewczyna. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|